Varumärke i skolans värld, en nyhet idag

Sveriges Radio uppmärksammar Vidunderligs kund Smedingeskolan i nyheterna idag. Vi är lyckliga och lite stolta när Hallandekot berättar om vårt jobb. Våra uppdragsgivare, rektorerna Mikael och Anders berättar om varför de tycker det är viktigt att arbeta med skolans varumärke. Vill du höra nyheten från dagens sändning så kan du lyssna här.

Att våga före andra och släppa på traditionerna är modigt. Det brukar också ackompanjeras av röster från några skeptiker. Belöningen kommer när acceptansen tar plats och allt fler ser företeelsen som ett gott exempel och vill följa det själva. Ungefär så vill vi se Smedingeskolans resa som vi har nöje att vara med på.

Det glädjer oss att allt fler organisationer inser vikten av att jobba med varumärkesfrågor och det är extra roligt när en verksamhet som traditionellt sätt inte arbetar med den här typen av frågor väljer att göra en varumärkesresa. Främsta anledningen till att det känns okonventionellt är att skolan är en kommunal verksamhet. Men kanske är det dags även för den offentliga sektorn att se över sina varumärken som bygger på de kärnvärdena som organisationerna har och hur medarbetarna kommunicerar ut dessa värden? Långsiktigt skapar varumärkesresan bättre förutsättningar för kunder och medarbetare, men också för elever, brukare, patienter och medborgare. Därför gillar vi kommuner, regioner och staten och deras chefer och medarbetare som tycker att varumärket spelar roll. /Alexandra

8 428 kommentarer