Om Andrea Hartmann Jovell

Föreläsare, konsult & moderator

Ett starkt engagemang

Engagemanget kommer först. Här finner du energi, insikter och vägar att göra det lite bättre, lite kraftfullare, ännu mer på resultatet. Med fötterna på jorden hjälper jag dig och er verksamhet att ta de avgörande kliven framåt.

Jag arbetar som konsult och har startat flera företag. I nära fem år var jag marknad- och kommunikationschef för Göteborg & Co med ansvar för varumärket Göteborg och Gothenburg mot besöksnäringen. Har också hjälpt många företag och organisationer med deras affärsutveckling. Med mig utvecklas företagskulturer, formuleras debattartiklar och tal, modereras, föreläses, utbildas, leds workshops och coachas. Har hulkat av glädje och gråt på scenen, läst kommunikationsvetenskap på universitetet och skrivit Framtoning, en handbok i kommunikation för ledare. 

Jag talar gärna om konsten att möta nya människor, ledarskap, strategisk kommunikation, förändringsarbete och vikten av en stark företagskultur. Jag grundade Mingelskolan som blev en succé med 10 000 deltagare och artiklar i Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Industri. Därefter kom konceptet Framtoning som blev föreläsningar och utvecklingsprogram för chefer, anställda och företagare. Nu står koncept Trampolinen på tur att hjälpa fler till mer.

De största moderatoruppdragen hittills är äldreomsorgen i Göteborgs Stad med 8 000 personer på Lisebergshallen och Almedalens 40-årsjubiléum i Visby med 600 inbjudna politiker, näringsliv och journalister. Den mest oväntade uppdragsgivaren var nog Försvarsmakten. Eller personalen på matbespisningen i en kommun.

Glädjande nog fick min uppdragsgivare ett internationellt pris för världens bästa arbete med företagskulturen, också glädjande var det när destination Göteborg för femte året blev utsedd till världens mest hållbara destination och roligt var det när företaget jag grundat nästan fick pris av HMK Carl XVI Gustav som Årets hälsosammaste företag. Välkommen du också till nya insikter, ett starkt engagemang och en säker leverans.

Medryckande och äger ordets förmåga

Andrea har utbildat och gett råd i hela sitt yrkesliv. Andrea får höra sig vara medryckande och äga ordets förmåga i uppdrag som föreläsare, rådgivare och moderator för såväl departement, riksdagsledamöter som Sveriges ledande företagsledare, kommuner, regioner och medarbetargrupper. Med en förbättringsambition ser Andrea sig som en hybrid mellan privat, offentlig, politik och media.

Företagsledare, marknad- och kommunikationschef

Andrea var fram till år 2022 marknad- och kommunikationschef på Göteborg & Co. Och innan det VD för Begriplig PR och Vidunderlig. Andreas föredrag och konsultande bygger på gedigen erfarenhet, mängder av möten och verkliga händelser med hög igenkänning. Hon visar hur enkla vägval, beteenden och vårt språk kan förändra relationer på arbetsplatsen, göra okända till vänner och samtidigt kunna finna nya vägar till önskat resultat.

Andrea föreläser exempelvis om

  • Placebranding: Från marknadsföring till medborgarskapande
  • Lägg fisken på disken, för en smartare företagskultur
  • Världens bästa arbetsplats attraherar kompetens
  • Trampolinen© – tränar dina skills inför, under och efter möten
  • Kommunikation för ledare – så engagerar och motiverar du din arbetsgrupp

Är du min nästa uppdragsgivare?

Välkommen att höra av dig så kan du berätta mer om vad ni står inför och vi kan prata om hur just du kan ha glädje av att jobba med mig som konsult, moderator och föreläsare.