Om Andrea Hartmann Jovell

Föreläsare, konsult & moderator

Ett starkt engagemang

Engagemanget kommer först. Här finner du energi och nyfikenhet för att göra det kraftfullare, ännu mer på resultatet. Med fötterna på jorden hjälper jag dig och er verksamhet att ta de avgörande kliven framåt.

Jag arbetar som konsult och har startat flera företag. Fram till 2022 var jag marknad- och kommunikationschef för Göteborg & Co med ansvar för varumärket Göteborg mot besöksnäringen. Med mig utvecklas företagskulturer, modereras det, föreläses, utbildas, leds workshops och coachas. Älskar att jobba från scenen, har examen i kommunikationsvetenskap och skrivit Framtoning, en handbok i kommunikation. 

Jag utbildar chefer i kommunikation för IHM Business School, föreläser och lär ut hur man når fram med sitt budskap och vikten av en stark företagskultur. Jag grundade Mingelskolan som blev en succé med 10 000 deltagare och artiklar i Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Industri. Därefter kom satsningen på Framtoning med en bok, föreläsningar och utvecklingsprogram för chefer, anställda och företagare. Nu jobbar jag som moderator och med presentationsteknik med konceptet Pitchskolan för att fler röster ska kunna höras.

Spännande moderatorsuppdrag var Publikom för kommunikatörer i offentlig sektor, äldreomsorgen i Göteborgs Stad med 8 000 personer på Lisebergshallen och Almedalens 40-årsjubiléum i Visby med 600 inbjudna. Och Försvarsmakten.

Glädjande fick min uppdragsgivare ett internationellt pris för världens bästa arbete med företagskulturen, också glädjande var det när destination Göteborg för femte året blev utsedd till världens mest hållbara destination och roligt var det när företaget jag grundat nästan fick pris av HMK Carl XVI Gustav som Årets hälsosammaste företag. Välkommen du också till framgång genom ett starkt engagemang och en säker leverans.

Så proffsigt!

Sagt i utvärderingar:
"Andrea är medryckande och äger ordets förmåga."
"Känner mig så trygg med dig ombord."
"Andrea var en mycket bra kursledare. Kommer att rekommendera henne till andra."

Marknad- och kommunikationschef

Fram till år 2022 var Andrea marknad- och kommunikationschef på Göteborg & Co. Och innan det VD för Begriplig PR i Åre Östersund. Andreas verksamheter bygger på gedigen erfarenhet, möten och verkliga händelser med hög igenkänning.

Uppdrag genom åren för såväl departement, riksdagsledamöter som företagsledare, kommuner, regioner och medarbetargrupper. Med en klar ambition ser Andrea sig som en hybrid mellan privat, offentlig, politik och media.

Våra beteenden och det språk vi använder kan förbättra relationer till omvärlden och på arbetsplatsen och visa nya vägar till önskat resultat. Vi är vänner med frågorna varför, vart, vad, hur och när? Vem då?Är du min nästa uppdragsgivare?

Välkommen att höra av dig så kan du berätta mer om vad ni står inför och vi kan prata om hur just du kan ha glädje av att jobba med mig som konsult, moderator och föreläsare.