Om Andrea Hartmann Jovell

Föreläsare, konsult & moderator

Ett starkt engagemang

Engagemanget kommer först. Med mig får du insikter och vägar att göra det lite bättre, lite kraftfullare, ännu mer på resultatet. Med fötterna på jorden hjälper jag dig och er att ta de avgörande kliven framåt.

Jag arbetar som konsult och har startat flera företag, jobbat som kommunikationschef och marknadschef och drivit på för mera affärsutveckling. Här utvecklas företagskulturer, formuleras debattartiklar och tal, modereras, föreläses, utbildas, leds workshops, coachas andra talare. Har också hulkat av glädje och gråt på scenen, läst kommunikationsvetenskap på universitetet och skrivit Framtoning, en handbok i kommunikation för ledare. 

Jag talar gärna om konsten att möta nya människor, ledarskap, strategisk kommunikation, förändringsarbete och vikten av en stark företagskultur. Jag grundade Mingelskolan som blev en succé med 10 000 deltagare och artiklar i Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Industri.

De största moderatoruppdragen hittills är äldreomsorgen i Göteborgs Stad med 8 000 personer på Lisebergshallen och Almedalens 40-årsjubiléum i Visby med 600 inbjudna politiker, näringsliv och journalister. Den mest oväntade uppdragsgivaren var nog Försvarsmakten. Eller personalen på matbespisningen i en kommun. Extra glädjande fick min uppdragsgivare ett internationellt pris för världens bästa arbete med företagskulturen, också glädjande när destination Göteborg för femte året blev utsedd till världens mest hållbara destination och när vårt företag nästan fick pris av HMK Carl XVI Gustav som årets hälsosammaste företag. Välkommen du också, till nya insikter, ett starkt engagemang och en säker leverans.

Medryckande och äger ordets förmåga

Andrea är medryckande och äger ordets förmåga i uppdrag för såväl departement, riksdagsledamöter som Sveriges ledande företagsledare, kommuner, regioner och medarbetargrupper. Hon har ett lysande förbättringsmandat och ser sig som en hybrid mellan privat, offentlig, politik och media.

Företagsledare, marknad- och kommunikationschef

Andreas föredrag bygger på möten och en gedigen erfarenhet och bjuder på verkliga händelser med hög igenkänning. Hon visar hur enkla vägval och vårt språk kan förändra både relationer på arbetsplatsen, göra okända till vänner och emellanåt utmana hela själva idén vi befinner oss i.

Andrea föreläser exempelvis om

  • Place Branding, öka värdet på platsen med kommunikation
  • Lägg fisken på disken, för en smartare företagskultur
  • Small talks – konsten att möta människor, kända och okända
  • Fem framgångsnycklar för din kommunikation
  • Att leda möten från sans till briljans

Är du min nästa uppdragsgivare?

Välkommen att höra av dig så kan du berätta mer om vad ni står inför och vi kan prata om hur just du kan ha glädje av att jobba med mig som konsult, moderator och föreläsare.